Fellini  2003/2004

 

 

Hulde aan Fedrico Fellini

In 2003 was het 10 jaar geleden dat cineast Fedrico Fellini overleed. Een moment voor I Compani om het een hulde te brengen. Bo van de Graaf  schreef nieuwe arrangementen van de muziek van Nino Rota en voegde er enkele eigen komposities aan toe. Filmcriticus Peter van Bueren  dook in het oeuvre van Fellini en selecteerde 37 opvallende uitspraken over film, religie, voetbal, vrouwen en eten. Schrijfster Rosita Steenbeek,  die Fellini goed gekend heeft,  vertelde op lokatie in Rome verhalen over deze inspirerende persoonlijkheid.

Een fascinerende videomix 

Veejay Martijn Grootendorst maakte  een fascinerende videomix  waarin de bijdragen van Steenbeek en van Bueren voorkomen maar waarin ook  foto's, tekeningen en filmfragmenten te zien zijn.  Aangevuld met eigen opnamen gemaakt in Rome.

De maximale bezetting  was:
 
Bo van de Graaf  en Frank Nielander  saxofoons
Jeroen Doomernik trompet
Hans Hasebos  keyboards en samples
Jeroen van Vliet piano
Tessa Zoutendijk viool
Simin Tander  stem
Pieter Douma en Carel van Rijn bas
Fred van Duijnhoven en Martin van Duijnhoven slagwerk
Martijn Grootendorst video
Mark peters/ Katrien Karimoen techniek.
 

Speeldata

Deze productie was tussen augustus  2003  en december 2004  32 x te zien op festivals als : De Boulevard ( Den Bosch)   Culturanova (Heerlen) De Slapeloze Nacht ( Utrecht Vredenburg/ VPRO radio) en het Northsea Jazz festival 2004   


Beste JAZZ CD van 2004 

Tijdens de concerten in het Amsterdamse BIMhuis en in LUX Nijmegen werden opnames gemaakt die verschenen zijn op de CD FELLINI.   ICDISC.NL 0401    Deze CD werd uitgeroepen tot de beste JAZZ CD van 2004 door enkele journalisten van Jazz Nu.

Simin and Tessa  LUX 2004