Chirstoph Mac-Carty piano, keyboards

Chirstoph Mac-Carty, 1969 geboren in de buurt van Stuttgart/Zuidduitsland, volgde het studie jazzpiano en studerde in 2003 af aan de Messiaen Academie(NL) tweede fase. Hij had onder meer lessen bij Bert van Bert v d Brink, Martin Fondse en Frank Sikora (SwissJAzzSchool Bern)

Met zijn Wereldmuziek Jazztrio “Robinson, Freitag & Caruso” (www.rfandc.com)bwon hij 2005 de dutch Jazzcompetition. Met RF&C volgden optredens op North Sea Jazz in Den Haag en Rotterdam en de YoungVipsTour 2006 door alle belangrijke Jazzpodia in Nederland en een optreden bij het televisieprogramma “vrije geluiden”. Sinds 2008 is Oene van Geel (altviool) regelmatig gastsolist bij RFC. Mac-Carty is ook als komponist heel aktief en schrijft grotendeels de composities voor RF&C.|
Met het Peter SchillmöllerQuartett begleid hij regelmatig bekende Solisten zoals Ack v Royen, Josee Koning, Tineke Postma, Nippy Noya, Peter Tiehuis, Silvia Droste en meer.

Het spel van Mac-Carty is veelzijdig en zeer dynamisch. Soms verstild lyrisch, dan weer uitbarstend en energiek. Qua stijl kent hij geen grenzen. Zowel als componist en pianist is hij steeds weer op zoek naar nieuwe dimensies.  De grotse uitdaging is voor hem en goede balance te vinden tussen en goede interpretatie van een compostie en de volledige vrijheid van een improvisatie. Als theatermusicus is Mac-Carty sinds  10 jaar aktief. Producties aan de “Städtische Bühnen Münster” en “Jeugdtheater Sonnevanck” (gepland voor 2010 met RFC) en regelmatig optredens voor improviastietheater.

2004 begon Mac-Carty als koorleider en is sinds 2007 dirigent van “Dekoor Close Harmony” (Winnaar korenslag 2007)